woensdag 20 juli 2016

Resveratrol -vitamine A in cosmetica

Resveratrol of vitamine A  


Resveratrol, ofwel vitamine A is een afweerstof die van nature voorkomt in planten. Deze stof beschermt planten tegen ziekteverwekkers, insecten, UV-licht en schimmels.

Vitamine A is een antioxidant, net zoals vitamine C een antioxidant is. Resveratrol komt onder andere voor in de schil van rode en blauwe druiven en is daarom ook terug te vinden in een glas rode wijn. 

Wat doet resveratrol? 

 

Resveratrol, of vitamine A is essentieel voor het menselijk lichaam en voor de huid. Voornamelijk de levensduur van de cellen hebben baat bij resveratrol. Resveratrol zorgt voor een gezonde celdeling en zorgt ervoor dat cellen langer en goed blijven functioneren. 

De ontstekingsremmende eigenschappen van resveratrol zijn niet alleen werkzaam in de plant die resveratrol bevat, maar deze eigenschappen zijn ook werkzaam in ons lichaam en in de huid, wanneer je cosmetica met resveratrol gebruikt. 

Resveratrol in cosmetica


Zoals we al zeiden is resveratrol een antioxidant. Antioxidanten zijn zeer instabiele ingrediënten, vooral omdat dit de functie is van antioxidanten. Ze werpen zich als het ware in de strijd. Wanneer cellen aangevallen worden door bijvoorbeeld vrije radicalen, zorgen antioxidanten er voor dat ze éérst afgebroken worden, voordat de vrije radicalen bij het DNA of het collageen komt. 

Deze prachtige, beschermende eigenschap van antioxidanten zorgt er weer voor dat ze daarom erg gemakkelijk worden afgebroken in de formulering. 

Om deze reden maakt de cosmetische industrie steeds vaak gebruik van inkapseling methodes om de resveratrol in de crèmes te beschermen en onafgebroken aan de huid te leveren, zodat de antioxidanten hun heilzame werking kunnen doen in de huid.

Hierdoor kunnen vitamines zoals vitamine E, A en C in crèmes en serums verwerkt worden en daadwerkelijk voor huid verbetering zorgen.  

De Sirtuina's lijn van Utsukusy


De Medical divisie van Utsukusy ontwierp en produceerde de dierproefvrije Sirtuina's lijn, met de sirtuïne eiwitten. Dit zijn een tweetal eiwitten die onder andere zorgen voor gezonde vorming van Telomeren in de huid en activeert de gen regeneratie in de huid.

De Sirtuina's crème bevat vitamine E en vitamine C. De combinatie van deze twee vitamines is zeer effectief tegen vrije radicalen en tegen huid veroudering. Tevens bevat de Sirtuina's lijn resveratrol (vitamine A). Deze vitamine cocktail zorgt maar liefst voor 60% afname van vrije radicalen in de huid.

Het huideigen hyaluronzuur en het plantaardig collageen zorgt voor een diepe hydratatie in de huid. Rozenbottel olie en aloë vera regenereren de huid. 



 Utsukusy Sirtuina's lijn
De Sirtuina's lijn geeft verbluffende resultaten op de oudere huid. 
Rimpels nemen af en worden minder diep, een droge huid krijgt weer vocht en ziet er fris en vitaal uit. De gevoelige huid rond de ogen wordt strakker (bij gebruik van het Atashi serum rond de ogen), vrije radicalen in de huid nemen af met maar liefst 60% en de huid wordt strakker.


 
Naar aanleiding van de Sirtuina's salonbehandeling ontwierp Utsukusy de Sirtuina's home care pack. Dit pakket is voordeliger dan de Bijin Facial cleanser cream, het serum en de crème los kopen.  


Lees meer over resveratrol en sirtuina's op:

https://www.scientias.nl/stof-in-rode-wijn-lijkt-echt-levensverlengend/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Sirtu%C3%AFne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten